19 Ağustos 2012 Pazar

Giresunspor-Trabzonspor Arasındaki Rekabet


(büyültmek için fotoğrafın üzerine tıklayın)

Kolbastının, vakfıkebir odun ekmeğinin kime ait olduğu hususunda ve diğer Karadeniz illerinin de içinde olduğu fındık rekabetinden dolayı Trabzon-Giresun arasında bir rekabet var; bunu herkes kabul ediyor. 
Bunların dışında bir olay daha var ki çok gerilere gidiyor, 89 sene öncesine... Mecliste çok fazla muhalefette bulunan Trabzon milletvekili Ali Şükrü Bey; Atatürk' ü koruyan, muhafız alayının kıta komutanı Giresunlu Topal Osman' ın adamları tarafından öldürtülmüştür. Bu olay sonucunda Topal Osman da öldürülmüştür. Siyasi tarihimiz açısından ilgi çekici bir olaydır bu. (incelemek isteyenler için linkleri vereceğim) 89 sene gerçekleşen söz konusu hadiseden dolayı da Giresun-Trabzon arasında bir düşmanlık olduğu söylenir. 
İller arasında bir rekabet olduğunda bunun futbola yansımaması düşünülemez tabi ki. Halihazırda Trabzonspor-Giresunspor arasında da bir çekişme olduğu söylenmekte. Trabzon' un skor tabelasında Giresun' u dışlaması; Giresun' un taraftar sitesinde şampiyonluğa oynayan Trabzon' a küfretmesi ve Topal Osman' ın adının anılması çekişmeyi doğruluyor. Eğer gün gelir Giresunspor Süper Lig' e çıkarsa Karadeniz derbisini izlemeye şimdiden hazırlanın.

Topal Osman-Ali Şükrü Bey olayıyla ilgili kaynakça:

Hiç yorum yok:

Hillsborough Faciası'nın Yıldönümüne Yaklaşırken | 15 Nisan 1989

4-4-2 Dergisinin Twitter hesabının bu sabah paylaştığı yazı ile birlikte tekrar Hillsborough Faciası'nı hatırladım. 96 kişinin öldüğü ol...