4 Eylül 2012 Salı

Bir Şanssızlık Hikayesi: Tuncay Şanlı



Tuncay Şanlı, Sakaryaspor' dan çıkıp Fenerbahçe' de forma giyen bu toprakların son yıllarda çıkardığı en büyük yıldızdı. Aziz Yıldırım' ın tüm itirazlarına rağmen yurt dışına gitmeyi kafaya koymuştu; gitti de. Fenerbahçe' ye tek kuruş bonservis ücreti kazandırmadan Middlesbrough' a gitti. Takımı küme düştü; yılmadı Stoke City ile anlaştı ama orada da tutunamadı; Almanya' ya gitti Wolfsburg' da oynadı; forma şansı bulamadı tekrar İngiltere' ye bu kez Bolton'a kiralık olarak gitti ama orada da aradığını bulamadı. En sonunda Wolfsburg' dan bonservisini aldı ve 30 yaşında kürkçü dükkanı misali Türkiye' ye geri geldi; Aykut Kocaman' ın söz verdiği fakat sonradan Tuncay' ın Fenerbahçe tarafından istenmediği ortaya çıktı Tuncay kulüpsüz kalmaktansa Bursaspor ile anlaştı. Bir kariyer nasıl bitirilir en ibretlik hikayelerden biri oldu Tuncay' ın hikayesi. Emre Belözoğlu' nun 31 yaşında Atletico Madrid' de oynaması; Arda' nın 25 yaşında UEFA ve Süper Kupa' ları alması; Nuri Şahin' in B.Dortmund' da Almanya şampiyonu olup Real Madrid' e gitmesi; Liverpool' a kiralanmasıyla Tuncay' ın geldiği nokta kıyaslanınca ortada bir sorun olduğu belli oluyor. Ekşi Sözlük' te Tuncay hakkında yazanlara inanmak istemediğimden burada paylaşmıyorum fakat orada yazılanlar karalama kampanyasının parçası değilse Tuncay kariyerini kendisi bitirmiştir. Bursaspor' da başarılı olursa kariyerinin sonlarında belki yeniden büyük bir kulüpte oynar; bu BJK bile olabilir.
Bir diğer şanssızlık hikayesi Tuncay' ın Fenerbahçe' de birlikte oynadığı Serhat Akın' dır. Ona da başka bir yazıda değineceğim.

Hiç yorum yok:

Hillsborough Faciası'nın Yıldönümüne Yaklaşırken | 15 Nisan 1989

4-4-2 Dergisinin Twitter hesabının bu sabah paylaştığı yazı ile birlikte tekrar Hillsborough Faciası'nı hatırladım. 96 kişinin öldüğü ol...